এইবিধা শাকৰ উপকাৰিতা আৰু ইয়াৰ ব্যৱহাৰ প্ৰণালী: - SMJ24 - Social Media Journalism

SMJ24 - Social Media Journalism

Assamese News & Entertainment Site. An unique platform of News, Entertainment, Health, Fashion, Recipes, Storys, Poems etc.

Recent Post

Advertisement

Wednesday, February 3, 2021

এইবিধা শাকৰ উপকাৰিতা আৰু ইয়াৰ ব্যৱহাৰ প্ৰণালী:


পথাৰৰ ধান কটাৰ পাছত এইবিধ শাক  পথাৰত গজিব ধৰে । ইয়াক উজনিৰ ফালে 'জিলমিল ' আৰু নামনিত ভঠুৱা শাক বুলি কয় । 


প্ৰকৃতিয়ে আমাক যি বস্তু যি সময়ত দৰকাৰ হয় , সেইটো বস্তু সেই বিশেষ সময়তে দিয়ে ।।


এই সময়ত মানুহে পানী কম খায় বাবে বহুতৰে পেচাব জ্বলা পুৰা কৰা , পেচাব ঘনাই হোৱা , ৰঙা পৰা আদি হয় । 

ইয়াৰ বাবে এই শাকবিধ ভাল ঔষধৰ কাম কৰে । 


কিডনী পাথৰ থকা লোকসকলে নিয়মিত ইয়াৰ ৰস 1 মাহ সেৱন কৰিলে কিডনী পাথৰ ওলাই যায় ।


এই শাকবিধত যথেষ্ট পৰিমাণে লৌহ (iron) থকা বাবে ই  পুষ্টিহীনতাৰ বাবে ভাল ।। লগতে ই হিমগ্লবিন বঢ়ায় । 


ইয়াৰ ৰস আধা কাপকৈ ৰাতিপুৱা খালি পেটত খাব পাৰে ।

বিঃদ্ৰঃ উক্ত লেখা সন্মানীয় আচাৰ্য পংকজ পাঠক ডাঙৰীয়াৰ(যোগাযোগ - ৮৪৭২৯৯৬৩১৬)।আপোনালোকেও যদি কোনো লেখা বা গল্প কবিতা,বা-বাতৰি ইত্যাদি আমাৰ ৱেবছাইটত প্ৰকাশ কৰিব বিছাৰে তেন্তে আপোনালোকৰ লেখা সমূহ আমাৰ ফেচবুক গ্ৰুপত প্ৰকাশ কৰিবলৈ নতুবা আমাৰ ফেচবুক পেজ/ SMJ24 ৰ মুখ্য পৰিচালন সঞ্চালক দিব্য জ্যোতি দত্তৰ ফেচবুক পেজৰ ইনবক্সত প্ৰেৰণ কৰিবলৈ আহ্বান জনালো।নিৰ্বাচিত লেখা সমূহ লেখকৰ নাম আৰু ছবি সহ আমাৰ ৱেবছাইটত প্ৰকাশ কৰা হব,ধন্যবাদ।

আমাৰ ফেচবুক গ্ৰুপৰ লিংক - SMJ24.facbookgroup

আমাৰ ফেচবুক পেজৰ লিংক - www.SMJ24.facebook page

দিব্য জ্যোতি দত্তৰ ফেচবুক পেজৰ লিংক - Dibya Jyoti Dutta/Fb page

No comments:

Post a Comment

Advertisement

Pages