প্ৰাকৃতিক পদ্ধতিৰে কৌশথ্যকাঠিনৰ পৰা কেনেধৰে উপশম পাব? - SMJ24 - Social Media Journalism

SMJ24 - Social Media Journalism

Assamese News & Entertainment Site. An unique platform of News, Entertainment, Health, Fashion, Recipes, Storys, Poems etc.

Recent Post

Advertisement

Sunday, November 15, 2020

প্ৰাকৃতিক পদ্ধতিৰে কৌশথ্যকাঠিনৰ পৰা কেনেধৰে উপশম পাব?

এই ৰোগ হোৱাৰ মূল কাৰণসমূহ হল , 

ভাত খাওঁতে ঠাণ্ডা পানী খোৱা , ভাতৰ লগত বেছি পানী খোৱা , ঠাণ্ডা পানী খোৱা , সময়ত খাদ্য নোখোৱা , ৰাতি বেছি দেৰিলৈ টোপনি নোহোৱা , অত্যাধিক তেল -মছলা আদি খোৱা আদিবোৰেই প্ৰধান ।

1 . খাদ্য খোৱাৰ পাছত   2 গ্ৰাম আদা চোবাই খাওক ।

2. 1 গিলাচ গৰম পানীত 1 চামুচ শুকান আদাৰ গুড়ি মিহলাই খালে আৰাম পায় ।

3. পিয়াজৰ  ৰস উলিয়াই 2 চামুচ খালেও শৌচ চাফা হয় ।

4. দৈনিক ত্ৰিফলা গুড়ি এক চামুচ এক গিলাচ গৰম পানীত মিহলাই ৰাতি ভাত খোৱাৰ পিছত খাব পাৰে । 


5. ৰাতি  শুৱাৰ সময়ত 1 চামুচ এৰা পাতৰ  ৰস খালে ৰাতিপুৱা শৌচ চাফা হব ।

6. আমলখি শুকাই গুড়ি কৰি দৈনিক 1 চামুচ ৰাতি গৰম পানীৰ লগত খাব পাৰে । আমলখিৰ ৰস বজাৰত পোৱা যায় ।। দৈনিক ৰাতি 2 চামুচ খাব পাৰে ।

7. আধা চামুচ আঁহত গছৰ ফলৰ গুড়ি আৰু তাৰ লগত আধা চামুচ গুড় মিহলাই খালেও কোষ্ঠকাঠিন্য দূৰ হয় ।

8.  ৰাতি শুৱাৰ সময়ত গৰম গাখীৰত 1 চামুচ আদাৰ শুকান গুড়ি মিহলাই খাব পাৰে ।

9. ৰাতি  তামৰ বাচনত পানী থৈ ৰাতিপুৱা খালি পেটত নিয়মিত খালে কোষ্ঠকাঠিন্য নোহোৱা হয় ।

10. শুকান আদাৰ গুড়ি , ইলাচীৰ গুড়ি আৰু ডালচিনিৰ গুড়ি  5:1:2 অনুপাতত   মিহলাই ৰাতিপুৱা  1 গিলাচ পানীত এক চামুচ মিহলাই খাব পাৰে ।

11. আদাৰ শুকান গুড়ি আৰু ধনীয়াৰ গুড়ি 2:1  অনুপাতত মিহলাই দৈনিক ৰাতি  1 গিলাচ গৰম পানীত আধা চামুচ খাব পাৰে ।

12.  আদা পতাত বটি লৈ তাত কাজী টেঙাৰ ৰস মিহলাই 1 চামুচ খালে গেছ নোহোৱা হয় আৰু পেট চাফা হয় ।।


-আচাৰ্য পংকজ পাঠক

No comments:

Post a Comment

Advertisement

Pages