শীতকালত দৈৰ সেৱনে মহিলাৰ এই ৰোগৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে আৰু এই ৫ টা ৰোগত যথেষ্ট সকাহ দিয়ে । ( Assamese Health Tips )
দৈৰ বহুতো লাভালাভ আছে, কিন্তু আপুনি সেইবোৰৰ বিষয়ে খুব কমেই জানে। ঠাণ্ডাৰ দিনবোৰত দৈ খোৱাৰ লাভালাভবোৰ জানি লওঁক ।
গাখীৰৰ পৰা আপুনি কি কি বস্তু বনাব পাৰে? যদিও গাখীৰ ব্যৱহাৰ কৰি বহুতো বস্তু তৈয়াৰ কৰিব পাৰি, সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ বস্তুবোৰৰ ভিতৰত এটা হৈছে দৈ, যি স্বাস্থ্যকৰ হোৱাৰ লগতে সুস্বাদুও। দৈ ঠাণ্ডাৰ দিনত মানুহে খুব কম ব্যৱহাৰ কৰে, দৈ হৈছে ভাৰতীয় ৰন্ধন প্ৰণালীত ব্যৱহৃত এক অত্যাৱশ্যকীয় দুগ্ধজাত খাদ্য। দৈ স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট উপকাৰি কিয়নো ই আমাৰ শৰীৰৰ বাবে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ খাদ্য হিচাপে গণ্য কৰা হয়, যদিও ইয়াৰ যথেষ্ট লাভালাভ আছে, কিন্তু আপুনি সেইবোৰৰ বিষয়ে খুব কমেই জানে। ঠাণ্ডাৰ দিনবোৰত দৈ খোৱাৰ লাভালাভবোৰ জানোঁ আহক ।
শীতকালত দৈ সেৱনে এই ৰোগসমূহৰ আশংকা হ্ৰাস কৰে
১) দৈয়ে যোনিৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰে
কোৱা হয় যে দৈ খোৱাটোৱে প্ৰকৃততে মহিলাসকলক যোনিৰ ইষ্ট ভাৰসাম্য পুনৰুদ্ধাৰ কৰাত সহায় কৰে কিয়নো দৈত লেক্টোবেচিলিয়াছ বেক্টেৰিয়া থাকে, যি যোনিৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ কৰাত অতি কাৰ্যকৰী। গতিকে যদি আপুনি বাৰে বাৰে যোনিৰ সংক্ৰমণত ভুগি আছে, আজিৰ পৰাই দৈ খোৱা আৰম্ভ কৰক। ( Assamese Health Tips )
২) ওজন হ্ৰাসত উপকাৰী
ওজন হ্ৰাস কৰাৰ বাবে দৈক এক সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ খাদ্য বুলি গণ্য কৰা হয় কিয়নো ই আমাৰ শৰীৰত কৰ্টিচোল আৰু ষ্টেৰইড হৰমনৰ বিকাশ প্ৰতিহত কৰে, যি মেদবহুলতাৰ বৰ্ধিত বিপদাশংকা নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। গতিকে যদি আপুনি ওজন হ্ৰাস কৰিব বিচাৰে তেন্তে আপুনি আন সামগ্ৰীৰ সলনি আপোনাৰ আহাৰত দৈ অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে।
৩) ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা উন্নত হয়
দৈ হৈছে এক উৎকৃষ্ট প্ৰ'বায়োটিক খাদ্য যাক আমাৰ শৰীৰৰ বাবে উৎকৃষ্ট বুলি গণ্য কৰা হয়। দৈৰ ৰোগ সৃষ্টি কৰা বীজাণুৰ সৈতে যুঁজ দিয়াৰ ক্ষমতা আছে কিয়নো ইয়াৰ কিছুমান সক্ৰিয় গুণ আছে যি বীজাণু ধ্বংস কৰে আৰু লগতে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাক স্বাস্থ্যৱান কৰি ৰাখে। দুৰ্বল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা থকা লোকসকলে শীতকালত দৈ খাই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে।
৪) দাঁত আৰু হাড় শক্তিশালী কৰে
দৈ কেৱল কেলচিয়ামেৰে সমৃদ্ধ নহয়, ফছফৰাছেৰেও সমৃদ্ধ, এই দুটা পুষ্টি আমাৰ হাড়ৰ লগতে দাঁতৰ বাবেও যথেষ্ট উপকাৰী। কেৱল সেয়াই নহয়, দৈয়ে আৰ্থ্ৰাইটিছ (Arthritis) প্ৰতিৰোধ কৰাত সহায় কৰে আৰু আপুনি দৈক দিনটোৰ যিকোনো আহাৰৰ সৈতে খাব পাৰে।
৫) হৃদযন্ত্ৰৰ বাবেও স্বাস্থ্যকৰ
এক প্ৰতিবেদন অনুসৰি, বিশ্বব্যাপী প্ৰায় ৬০ শতাংশ লোকে হৃদৰোগৰ ফলত প্ৰাণ হেৰুৱায়। আপুনি জানি আচৰিত হ'ব যে দৈয়ে আপোনাৰ হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত কৰাত প্ৰকৃততে সহায় কৰিব পাৰে। দৈয়ে কলেষ্টেৰল সৃষ্টি হোৱা প্ৰতিহত কৰে আৰু সেইকাৰণে আপুনি উচ্চ ৰক্তচাপৰ দৰে পৰিস্থিতিৰ পৰা আঁতৰি থাকে। আহাৰত নিয়মীয়াকৈ দৈ খোৱাটোৱে উচ্চ কলেষ্টেৰলৰ স্তৰ আৰু উচ্চ ৰক্তচাপৰ আশংকা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে যাৰ ফলত আপোনাৰ হৃদযন্ত্ৰৰ স্বাস্থ্য উন্নত হয় ।
এনেধৰনৰ আৰু বহু নজনা কথা জানিবলৈ এই লিংকত ক্লিক কৰক - https://www.নজনা তথ্য.in
আমাৰ ফেচবুক গ্ৰুপৰ লিংক - SMJ24.facbookgroup।
আমাৰ ফেচবুক পেজৰ লিংক - www.SMJ24.facebook page
দিব্য জ্যোতি দত্তৰ ফেচবুক পেজৰ লিংক - Dibya Jyoti Dutta/Fb page
( Assamese Health Tips )
বিঃদ্ৰঃ উক্ত লেখা ইন্টাৰনেটৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা তথ্যৰ ওপৰত আধাৰিত। SMJ24 এ এই তথ্যৰ সত্য সত্যতাৰ দাবী নকৰে। একাংশ পাঠকৰ ৰুচিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি লেখাটো আগবঢ়ালো।
No comments:
Post a Comment